sâmbătă, 1 martie 2008

Word : navigare rapida in doc. mari

Dacă vrei să corectezi sau să mai faci adăugiri în documente lungi, îţi ia mult timp să cauţi pasajele care te interesează cu ajutorul mausului. Utilizează mai bine funcţia „Go To”, disponibilă atât în Word 97, cât şi în versiunile 2000 şi 2003.
Deschide documentul şi apasă tasta [F5]. Registrul „Go To” ar trebui să fie deschis implicit. În caz contrar, apasă pe butonul omonim. Dacă documentul conţine şi elemente suplimentare (fotografii sau tabele) selectează-l pe cel la care vrei să ajungi din lista „Go to What”. Un clic pe „Next” te duce la primul element de acest gen existent în document.
Introducerea unui număr în câmpul de comandă din dreapta îţi uşurează munca. Când vrei să găseşti o pagină anume, introducerea parametrului +2 te duce cu două pagini înainte, înapoi cu atâtea pagini ducându-te –2. Astfel poţi găsi orice în texte, de la cuvinte şi diferite comentarii, la rânduri întregi, tabele, imagini etc. Introducerea în câmpul de comandă a parametrului 50% duce utilizatorul la mijlocul documentului, 0% este echivalentul începutului, iar 100% este „cheia” cu care ajungi la finalul textului.

Niciun comentariu: